Olkapäävaivat

PRP-injektiot olkapään jännevaivojen hoidossa

PRP-hoitomenetelmää on tutkittu runsaasti niin lihas-, nivel- kuin jännevammojenkin hoidossa. Tulokset ovat lupaavia ja osoittavat PRP-hoidon olevan varteenotettava vaihtoehto monille muille käytetyille hoitomuodoille. Olkapään kolotus, jomotus ja kipu vaivaavat niin toimistotöytä kuin fyysisesti raskasta työtäkin tekeviä. Turvallinen PRP-pistoshoito on luonnollista kivunhoitoa, joka voi mahdollisesti jopa ennaltaehkäistä leikkaustarvetta.

Kustannustehokas ja turvallinen PRP-hoito tehoaa olkapään jännevaivoihin

Irlantilaisessa UPMC Beacon Hospital -sairaalassa toteutettiin kohorttitutkimus, jossa tutkittiin PRP-hoidon toimivuutta olkapään jännevaivojen hoidossa. 204 potilasta jaettiin PRP-injektion saavaan ryhmään sekä kontrolliryhmään. Vuoden kestäneen seurannan tuloksena potilaat, jotka olivat saaneet PRP-injektioita, olivat käyneet huomattavasti epätodennäköisemmin kirurgisessa toimenpiteessä kuin ne potilaat, jotka olivat saaneet kortikosteroidi-injektioita.

 

Tutkimuksen lopputuloksena PRP-hoidon todettiin olevan kliinisesti turvallinen ja kustannustehokas hoitovaihtoehto kortikosteroidi-injektioille olkapään kiertäjäkalvosimen jännevaivojen hoidossa.

Lähde: American Academy of Orthopedic Surgeons (2013)

Ota yhteyttä!