Tenniskyynärpää

PRP tenniskyynärpään hoitomuotona

PRP-hoitoa käytetään runsaasti urheiluvammojen hoidossa ja toipumisen nopeuttamisessa. PRP-injektioiden avulla hoidetaan niin jänne- ja nivelvammoja kuin lihasvaurioitakin. Myös tenniskyynärpään ja pitkittyneen tenniskyynärpään hoidosta on saatu selkeitä tuloksia.

Tenniskyynärpään tuloksellinen hoitomuoto

Kahdessa hollantilaisessa opetussairaalassa toteutetussa tutkimuksessa verrattiin PRP-hoidon ja kortisonihoidon vaikutuksia tenniskyynärpään hoidossa. Sata potilasta, joilla oli todettu tenniskyynärpää, saivat joko PRP- tai kortisoni-injektiohoitoa. Potilaita seurattiin alkututkimuksen sekä hoidon aikana tapahtuvien kliinisten tutkimusten avulla.

 

PRP-pistoshoidon todettiin vähentävän kipua ja lisäävän kyynärpään toimivuutta merkittävästi. PRP-pistoshoidon vaikutus ohitti kortisoni-injektion vaikutuksen kahden vuoden seurannankin jälkeen. PRP-hoidon ei myöskään todettu aiheuttavan potilaille komplikaatioita.


Lähde: The American Journal of Sports Medicine (2011)


Suomalaisen lääkäriseura Duodecimin julkaisemassa käypähoitosuosituksessa mainitaan epikondyliitistä, eli tenniskyynärpäästä:


"Epikondyliitin hoitoon glukokortikoidiruiskeita (kortisonipistos) ei suositella, koska niiden käyttö lisää kiputilan uusiutumista 3–12 kuukauden aikana."


Lähde:
www.kaypahoito.fi

Haluatko lisätietoa tenniskyynärpään turvallisesta ja tuloksellisesta hoidosta?

Ota yhteyttä!